Rovaniemen Keskusapteekin palvelut

Löydät meidät myös somesta!

Löydät meidät myös somesta!

Seuraa meitä somessa ja saat ajantasaista tietoa lääkeasioista, uutuustuotteista sekä tarjouksista!

Facebook-sivumme löydät klikkaamalla tästä ja Instagramin puolelta löydät meidät klikkaamalla tätä

ANNOSJAKELU

ANNOSJAKELU

Mitä on annosjakelu?

Apteekkimme on mukana ANJA-annosjakelupalvelussa, jossa lääkkeet pakataan koneellisesti kerta-annospusseihin. Jokaisen pussin päällä on asiakkaan nimi, lääkkeen ottopäivä ja ottoajankohta sekä pussin sisältämien lääkkeiden nimet ja määrät. Pussi toimitetaan rullana, joka laitetaan pahvilaatikon sisälle. Laatikosta vedetään rullaa niin että lääkkeet tulevat ulos ottojärjestyksessä. Päivittäinen lääkkeiden ottaminen helpottuu kun kaikki lääkkeet ovat ottoajankohdan mukaan valmiina pusseissa.

Annosjakelupalvelu parantaa lääketurvallisuutta

Koneellinen annosjakelu parantaa lääketurvallisuutta. Inhimilliset jakelu- tai lääkkeen ottovirheet poistuvat. Annosjakelua aloitettaessa kartoitetaan aina kokonaislääkitys mahdollisten yhteisvaikutusten ja päällekkäislääkitysten varalta.

Kenelle annosjakelu soveltuu?

Mikäli käytössä on jatkuvasti useita lääkkeitä ja haluaa turvallisen tavan saada lääkkeet jaeltuina valmiiksi tämä palvelu saattaisi olla sopiva. Annosjakelun avulla on helppo seurata, onko lääke otettu. Annosjaeltavien lääkkeiden yhteensopivuus tarkistetaan. Muutokset ovat mahdollisia kahden viikon välein.

Miten annosjakelu käytännössä hoidetaan

Kerralla toimitetaan 2 viikon annos lääkkeitä, joten lääkitysmuutosten sattuessa lääkehävikki jää pieneksi. Annosjakelupalveluun kuuluu myös annosjaeltavien reseptien uusiminen. Palvelusta peritään viikkomaksu. Kela korvaa osittain yli 75 vuotiaiden annosjakelun viikkomaksun mikäli annosjakelua aloittaessa käytässä on vähintään 6 annosjakeluun soveltuvaa korvattavaa lääkettä.

ITSEHOITOLÄÄKKEET

Itsehoitolääkkeet ovat tehokkaita ja turvallisia vain oikein käytettynä

Itsehoitolääkkeitä voi ostaa apteekista ilman lääkärin määräystä. Nämä lääkkeet sisältävät kuitenkin tehokkaita lääkeaineita, joista monet ovat alunperin olleet reseptillä. Itsehoitolääkkeet saattavat aiheuttaa sivuvaikutuksia, ne eivät ole tarkoitettu jatkuvaan käyttöön, ja niillä voi olla haitallisia yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa.

Autamme sopivan lääkkeen valinnassa ja käytössä

Ilman reseptiä saatavat lääkkeet on sijoitettu apteekissamme itsehoito-osastolle, jossa on kattava valikoima ja jatkuvasti henkilökuntaa palvelemassa asiakkaita. Asiantunteva farmaseutti tai proviisori opastaa sopivan lääkkeen valinnassa ja neuvoo miten lääkettä käytetään oikein. Mikäli tilanne vaatii pidempää ja perusteellisempaa neuvontaa voimme siirtyä reseptiloosiin häiriöttömän keskustelun varmistamiseksi.

Itsehoitolääkkeet verkkoapteekissa

Myös verkkoapteekista ostetuille lääkkeille annamme lääkeneuvontaa. Verkkoapteekki tilausta tehdessäsi voi valita, haluatko ostamistasi valmisteista (lääke)neuvontaa. Verkkoapteekista ostetuille lääkkeille annamme neuvonnan puhelimitse.

RESEPTILÄÄKKEET

Yksilöllistä, joustavaa palvelua muiden kuulematta

Toimitamme reseptilääkkeet suoratoimituspisteessä, jossa palvelee farmaseutti, proviisori tai apteekkari. Suoratoimituspisteessä voi keskustella lääkkeen käyttöön liittyvistä asioista muiden kuulematta.

Meillä on käytössä Sfinx-interaktiotietokantaan pohjautuva yhteisvaikutusohjelma, joka vertaa nyt toimitettavia lääkkeitä aikaisemmin meidän apteekista toimitettuihin lääkkeisiin. Ohjelma huomauttaa, mikäli lääkityksessä on haitallisia yhteisvaikutuksia. Farmaseutti selvittää yhteisvaikutuksen käytännön merkityksen ja on tarvittaessa yhteydessä hoitavaan lääkäriin. Näin varmistamme lääkehoidon turvallisuutta.

Näyttämällä KELA-kortin apteekissa saat KELA-korvauksen reseptilääkkeistä. Tarkistamme aina ajankohtaiset korvaustiedot sähköisesti. Saamme näin tiedot myönnetyistä korvausnumeroista, alkuomavastuun tai lääkekaton täyttymisestä sekä myönnetystä toimeentulotuesta. Sähköisen järjestelmän ansiosta KELA-korvaus on mahdollista antaa suoraan apteekissa myös näyttämällä henkilöllisyystodistusta.

Reseptejä toimittava farmaseutti neuvoo myös itsehoitolääkkeiden ja muiden tuotteiden valinnassa ja käytössä. Halutessasi voit siis jatkaa asiointia joustavasti saman farmaseutin kanssa kuin reseptipuolella.

Reseptilääkkeet verkkoapteekissa

Reseptilääkkeiden tilaaminen verkkoapteekin kautta on mahdollista silloin, kun sinulla on käytössäsi henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset ohjelmaan tunnistautumista varten ja lisäksi sinulla on tilattavista lääkkeistä voimassa olevat sähköiset reseptit.

Meiltä saat reseptilääkkeitä myös verkkoapteekin kautta. Tervetuloa testaamaan uutta palveluamme!VANHENTUNEET LÄÄKKEET

VANHENTUNEET LÄÄKKEET

Vanhentuneet ja käyttämättä jääneet lääkkeet ovat vaarallista jätettä, jotka tulee palauttaa apteekkiin tai ongelmajätelaitokselle. Niitä ei saa laittaa roskiin tai viemäriin. Apteekista lääkejäte toimitetaan ongelmajätelaitokselle hävitettäväksi. Otamme lääkejätettä vastaan kotitalouksista veloituksetta, mutta lääkkeet tulee pakata oikein. Apteekissamme on sisäänkäynnin luona kaksi lääkejätesäiliötä, lääkejätteille omansa ja ruiskuille ja neuloille omansa. Jodia sisältävät valmisteet annetaan apteekin farmaseuttiselle henkilöstölle.

Pakkaaminen

Reseptilääkkeistä tulee ottaa ohjetarrat pois tietosuojasyistä. Palautettavat lääkkeet pakataan läpinäkyvään muovipussiin. Lääkkeitä ei tarvitse purkaa foliopakkauksistaan. Tyhjät läpipainopakkaukset voi laittaa sekajätteeseen. Pahvipaketit voit laittaa pahvikierrätykseen ja paperisen pakkausselosteen paperikierrätykseen.

Jodia sisältävät

Jodia sisältävä jäte, kuten joditabletit ja Betadine-valmisteet pitää palauttaa erillään muista lääkkeistä omissa pakkauksissaan. Nämä annetaan apteekin farmaseuttiselle henkilöstölle.

Elohopeakuumemittarit

Elohopeaa sisältävät rikkoutuneet kuumemittarit tulee pakata tiiviiseen purkkiin, koska elohopea on myrkky ja höyrystyy helposti. Nykyään apteekissa myytävissä kuumemittareissa ei ole elohopeaa vaan myrkytön seos. Elohopeattomat mittarit voi hävittää kotona kotitalousjätteiden mukana.

Ruiskut ja neulat

Ruiskut ja neulat pitää palauttaa erillään muista lääkejätteistä.